Creativiteit, passie en ervaring

Dentale verlichting

State of Art verlichting en lichtontwerp voor de maximale ondersteuning voor visueel zwaar inspannend werk

Perfect licht & lichtontwerp in perfecte harmonie

Wij begeleiden jouw project van A tot Z

Peet van Gils
Van Gils & Lie Tandartsen
Lees verder
"De verbouwing van onze praktijk in 2016 werd voorafgegaan met een gedegen voorbereiding van 1,5 jaar. Oene van der Zee heeft voor de verlichting fantastisch maatwerk afgeleverd met hoogwaardige materialen. Het licht in de praktijk geeft echt goed zicht en rust aan de ogen. We zijn aan het einde van de werkdag aanzienlijk minder vermoeid i.v.m. daarvoor. Oene heeft heel goed meegedacht in het bouwproces. Hij is zeer gecommitteerd met waar hij voor staat en maakt zijn beloftes helemaal waar. We krijgen van onze patiënten vaak specifiek complimenten over de verlichting. Ik kan hem absoluut aanbevelen."
Herwin van Huizen
Van Huizen Tandartspraktijk
Lees verder
"Clearlight staat voor… Zorg, Passie en Aandacht, dezelfde waarden die precies voor onze praktijk gelden."

Oogcomfort voor de behandelaar en volledige aandacht voor de beleving van de patiënt

Een sfeervolle praktijk verhoogt de beleving van de patiënt. De patiënt zal zich meer op zijn gemak voelen en daarbij meer ontspannen. Daarnaast moeten in het behandelgebied de ogen van de behandelaar zo weinig mogelijk worden belast. Om er voor te zorgen dat deze twee gebieden op elkaar aansluiten, maken we gebruik van overgangsgebieden waar de lichtkleur en intensiteit rustig op- dan wel afgebouwd worden.

Binnenkomst
De patiënt stapt binnen in een sfeervolle en ontspannen wachtkamer
Naar de behandeling
De patiënt gaat naar de behandelkamer voor zijn behandeling
De behandeling
De patiënt komt binnen in de behandelkamer met sfeer. De behandelaar werkt lichttechnisch optimaal

Lichtanalyse Clearlight: op basis van wetenschap

De aanbevelingen van de Clearlight licht-analyse zijn gebaseerd op de wetenschap van Professor Hokwerda en zijn publicatie: Zicht op licht (2005). 
Integraal onderdeel hierin zijn het adapteren en accommoderen van de ogen. In visueel inspannend werk wordt veel winst geboekt in het tegengaan van onnodig accommoderen en adapteren. Het geeft uw ogen meer rust en kan daarmee vermoeidheidsklachten verminderen.

Ons advies is gebaseerd op onze metingen en de observatie van de behandelkamer. U krijgt een holistisch advies zodat u de beste afweging tussen verschillende keuzes kunt maken.

De Ellipsen van Hokwerda

“Eén van de pijlers van onze licht-analyse”

Ilse toont hoe haar ClearSky LED Fotoplafond haar patiënten helpen te ontspannen. Sfeervol voor iedere dag een glimlach.

De prachtige afbeeldingen helpen patiënten ontspannen en het perfecte licht verlicht het werk van de behandelaar.

Licht is integraal onderdeel van een gezonde werkhouding

Goed afgestelde hulpmiddelen samen met het perfecte zicht zorgen voor de best mogelijke werkhouding. 
Denk hierbij aan:

  • Goed instelbaar meubilair
  • Juiste gebruik van het meubilair
  • Goed ontworpen lichtplan dat de visuele taak ondersteunt

Bij Mondzorg Berkien komt een verscheidenheid aan disciplines perfect samen. Sfeervol met de beste werkveldverlichting.

Unieke en prachtige orthodontistenpraktijk. De ClearSky HALO maakt behandelen zonder operatielamp mogelijk

Lichtadvies - Project planning - Installatie

Clearlight bedient de dentale markt met op maat gemaakte armaturen en lichtplannen. Met meer dan 25 jaar ervaring in dentale verlichting kunt u rekenen op:

  • Het beste licht voor ultiem werkcomfort
  • Licht perfect voor uw praktijk
  • Licht dat uw visuele inspanning optimaal ondersteunt

Clearlight,
licht voor de toekomst

Dentale verlichting met een uitmuntende kleurweergave en een optimaal zichtcomfort. Clearlight voorziet u van de juiste praktijkverlichting.

Optimaal werken dankzij de Clearlight licht-analyse

Is uw huidige lichtsituatie optimaal voor uw werkzaamheden? Clearlight adviseert op basis van uw werkomgeving op maat. Naast metingen van de lichthulpbronnen, werkveldverlichting en overige praktijkverlichting wordt ook de spectrale verdeling en mate van trilling (flicker) van de huidige armaturen gemeten.  Daarbij worden ook de effecten van esthetische keuzes meegenomen zoals materiaal gebruik en kleurkeuze in de behandelkamer.

Ons advies is gebaseerd op onze metingen en de observatie van de behandelkamer. U krijgt een holistisch advies zodat u de beste afweging tussen verschillende keuzes kunt maken.

Kwalitatief en duurzaam samenwerken

Clearlight levert niet alleen eerlijke en duurzame lichtoplossingen. Wij streven naar de hoogste energie-efficiëntie gecombineerd met recyclebare en hoogwaardige materialen. Zo zetten wij ons in om maatschappelijk verantwoord te ondernemen én voor u de beste service aan te bieden.

“Door onze producten zo te ontwikkelen dat deze kwalitatief hoogwaardig geassembleerd kunnen worden door mensen met een afstand tot arbeidsmarkt, biedt Clearlight nieuwe kansen voor de toekomst.”

Clearlight Dental Whitepaper

Meer dan 25 jaar ervaring samengevat in een eenvoudig stappenplan

Goed licht op de juiste plek

Bent u bezig met de inrichting van een nieuwe praktijk of u wilt u uw praktijk graag verduurzamen volgens het nieuwe Bouwbesluit? Dan is het juiste licht op de juiste plek enorm van belang.

Door onze daglicht werkveldoplossingen met een hoge kleurweergave gecombineerd met een evenwichtig integraal lichtplan, straalt uw praktijk zowel een professionele als een informele sfeer uit. Prettig voor zowel u als de patiënt.

Geschikt voor elke situatie

Clearlight ontwikkelt en produceert haar armaturen veelal in eigen beheer. Doordat Clearlight de volledige ontwikkeling en productie volledig zelf beheert garandeert Clearlight top kwaliteit producten. Clearlight werkt ook samen met gerenommeerde lichtpartners. Op deze manier adviseert Clearlight merkonafhankelijk en biedt Clearlight voor iedere situatie de best mogelijke uitkomst.

Samen met u vindt Clearlight de optimale samenstelling voor de verlichting van uw praktijk.

Duurzaamheid staat centraal

Vanaf het eerste punt maakt Clearlight de duurzaamste keuze. Of het nu om transport (per trein) gaat, materialen (hoogwaardig recyclebaar aluminium) of ontwerpkeuzes (energie-efficiëntie tot 140 lumen per Watt), Clearlight legt de focus op duurzaam en verantwoord ondernemen. Onze MAX LED Downlights zijn hierdoor efficiënt ontworpen. De lange levensduur zorgt ervoor dat na 70.000 branduren niet meer dan 10% van de originele lichtstroom verloren wordt.

Lichtadvies op maat

Met meer dan 25 jaar ervaring in dentale verlichting maken we voor u een lichtplan op maat. Na een inventarisatie van uw huidige situatie en uw toekomstige wensen kunnen wij een 3D lichtplan opstellen, zodat u virtueel door de toekomst kunt lopen. Voor een vrijblijvende lichtmeting met bijpassend advies bent u bij ons aan het juiste adres.