Creativiteit, passie en ervaring

Dentale verlichting

State of Art verlichting en lichtontwerp voor de maximale ondersteuning voor visueel zwaar inspannend werk

Perfect licht & lichtontwerp in perfecte harmonie

Wij begeleiden jouw project van A tot Z

Licht aan de basis voor optimale prestatie

Voordelen van goed lichtontwerp

Goed lichtontwerp vergt  specialistische vakkennis. Het is meer dan alleen het bepalen van het juiste licht. Een goed ontworpen lichtplan vitaliseert de ruimte en creëert een unieke sfeer. Dit ondersteund  behandelaars om optimaal te presteren en het helpt patiënten te ontspannen.

Standaard visualiseren wij ons lichtontwerp doormiddel van gespecialiseerde lichtsoftware. Je loopt echt door je nieuwe praktijk. 

Hierin laten we je  het effect van verschillende vormen beleven maar ook hoe lichtkleur de ruimte beïnvloed.

Zo maak je altijd een geïnformeerde keuze waarbij gevoel en kennis voor jou met elkaar in evenwicht zijn.

Licht wordt gekenmerkt door zowel visuele als non-visuele effecten. Lichtkleur en lichthoeveelheid spelen hierin een belangrijk rol.

Het juiste licht op de juiste plek

Clearlight Licht Casus

We nemen we je in 2 casussen mee door de verschillende lichtwensen en hoe we doormiddel van het kiezen voor specifieke armaturen en lichtsystemen. Hoe goede samenwerking en voorbereiding leidt tot een prachtig eindresultaat. 
Je leest hoe goed lichtontwerp beleving, vitaliteit en werkgeluk bevorderen.

Lichtanalyse Clearlight: op basis van wetenschap

Onze lichtspecialisten baseren de aanbevelingen van de Clearlight licht-analyse op basis van de huidige stand in de wetenschap. Het lichtdomein is de afgelopen decennia enorm in beweging. Maar ook onderzoek van meer dan 20 jaar uit blijft actueel! Professor Hokwerda en zijn publicatie: Zicht op licht (2005) zijn hier een mooi voorbeeld van. 
Integraal onderdeel hierin zijn het adapteren en accommoderen van de ogen. In visueel inspannend werk wordt veel winst geboekt in het tegengaan van onnodig accommoderen en adapteren. Je verminderd vermoeidheidsklachten gerelateerd aan onnodig accommoderen en adapteren. In onze Whitepaper gaan wij hier dieper op in.

Wij stellen de huidige stand van uw praktijk vast doormiddel van  moderne meetinstrumenten. De gegevens delen wij met u en op basis daarvan kunt u weloverwogen geïnformeerde keuzes maken.

De Ellipsen van Hokwerda

“Eén van de pijlers van onze licht-analyse”

Clearlight Dental Whitepaper

Meer dan 25 jaar ervaring samengevat in een eenvoudig stappenplan

Lichtadvies - Project planning - Installatie

Clearlight bedient de dentale markt met op maat gemaakte armaturen en lichtplannen. Met meer dan 25 jaar ervaring in dentale verlichting kun je op het beste resultaat rekenen:

  • Lichtarmaturen ontworpen voor het beste licht; vitaliserend licht
  • Lichtontwerp dat perfect bij de praktijk past; unieke uitstraling met de gewenste sfeer
  • Licht dat het visuele zware werk optimaal ondersteunt; minder oogvermoeiheid
Speciaal ontworpen voor visueel inspannend werk

ClearSky Dentale verlichting

Verlicht-fotoplafond-ClearSky-LED-Panel

Licht is integraal onderdeel van de gezonde werkhouding

Een optimale werkhouding bereik je door:

  • Goed instelbaar meubilair
  • Juiste gebruik van het meubilair
  • Doordacht lichtplan dat de visuele taak ondersteunt


Peet van Gils
Van Gils & Lie Tandartsen
Lees verder
"De verbouwing van onze praktijk in 2016 werd voorafgegaan met een gedegen voorbereiding van 1,5 jaar. Oene van der Zee heeft voor de verlichting fantastisch maatwerk afgeleverd met hoogwaardige materialen. Het licht in de praktijk geeft echt goed zicht en rust aan de ogen. We zijn aan het einde van de werkdag aanzienlijk minder vermoeid i.v.m. daarvoor. Oene heeft heel goed meegedacht in het bouwproces. Hij is zeer gecommitteerd met waar hij voor staat en maakt zijn beloftes helemaal waar. We krijgen van onze patiënten vaak specifiek complimenten over de verlichting. Ik kan hem absoluut aanbevelen."
Herwin van Huizen
Van Huizen Tandartspraktijk
Lees verder
"Clearlight staat voor… Zorg, Passie en Aandacht, dezelfde waarden die precies voor onze praktijk gelden."

Ilse toont hoe haar ClearSky LED Fotoplafond haar patiënten helpen te ontspannen. Sfeervol voor iedere dag een glimlach.

De prachtige afbeeldingen helpen patiënten ontspannen en het perfecte licht verlicht het werk van de behandelaar.

Bij Mondzorg Berkien komt een verscheidenheid aan disciplines perfect samen. Sfeervol met de beste werkveldverlichting.

Unieke en prachtige orthodontistenpraktijk. De ClearSky HALO maakt behandelen zonder operatielamp mogelijk.

Kwalitatief en duurzaam samenwerken

Clearlight levert niet alleen eerlijke en duurzame lichtoplossingen. Wij streven naar de hoogste energie-efficiëntie gecombineerd met recyclebare en hoogwaardige materialen. Zo zetten wij ons in om maatschappelijk verantwoord te ondernemen én voor jou de beste service aan te bieden.

Door onze producten zo te ontwikkelen dat deze kwalitatief hoogwaardig geassembleerd kunnen worden door mensen met een afstand tot arbeidsmarkt biedt Clearlight nieuwe kansen voor de toekomst.

Goed licht op de juiste plek

Bent u bezig met de inrichting van een nieuwe praktijk of u wilt u uw praktijk graag verduurzamen volgens het nieuwe Bouwbesluit? Dan is het juiste licht op de juiste plek enorm van belang.

Door onze daglicht werkveldoplossingen met een hoge kleurweergave gecombineerd met een evenwichtig integraal lichtplan, straalt uw praktijk zowel een professionele als een informele sfeer uit. Prettig voor zowel u als de patiënt.

Geschikt voor elke situatie

Clearlight ontwikkelt en produceert haar armaturen veelal in eigen beheer. Doordat Clearlight de volledige ontwikkeling en productie volledig zelf beheert garandeert Clearlight top kwaliteit producten. Clearlight werkt ook samen met gerenommeerde lichtpartners. Op deze manier adviseert Clearlight merkonafhankelijk en biedt Clearlight voor iedere situatie de best mogelijke uitkomst.

Samen met u vindt Clearlight de optimale samenstelling voor de verlichting van uw praktijk.

Duurzaamheid staat centraal

Vanaf het eerste punt maakt Clearlight de duurzaamste keuze. Of het nu om transport (per trein) gaat, materialen (hoogwaardig recyclebaar aluminium) of ontwerpkeuzes (energie-efficiëntie tot 140 lumen per Watt), Clearlight legt de focus op duurzaam en verantwoord ondernemen. Onze MAX LED Downlights zijn hierdoor efficiënt ontworpen. De lange levensduur zorgt ervoor dat na 70.000 branduren niet meer dan 10% van de originele lichtstroom verloren wordt.

Lichtadvies op maat

Met meer dan 25 jaar ervaring in dentale verlichting maken we voor u een lichtplan op maat. Na een inventarisatie van uw huidige situatie en uw toekomstige wensen kunnen wij een 3D lichtplan opstellen, zodat u virtueel door de toekomst kunt lopen. Voor een vrijblijvende lichtmeting met bijpassend advies bent u bij ons aan het juiste adres.