Wat betekent: Clearlight, licht voor de toekomst?

Clearlight is niet alleen een leverancier en producent van lampen of licht. De producten die Clearlight produceert zijn de belichaming van de wens om een LED downlight met een positieve impact te maken.
Niet alleen positief op het niveau van het product maar ook in het proces.

Clearlight heeft haar impact opgedeeld in 4 niveaus (op basis van het B-Impact assessment):

  • Environment
  • Workers
  • Governance
  • Community

Benieuwd naar wat de verlichtingsoplossingen en lichtervaring van Clearlight voor jou kan betekenen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 3 werkdagen contact op

Lichtontwerp

Met 25 jaar aan ervaring in lichtontwerp zijn wij bij Clearlight uitgegroeid tot echte specialisten. Onze lichtontwerpen worden gekenmerkt door hoogwaardige kwaliteit en creativiteit. Een goed lichtontwerp combineert creativiteit met functionaliteit en het bevorderen van welzijn. Bij onze ontwerpen staan gezondheid en welzijn dan ook altijd voorop. Wij maken gebruik van de nieuwste kennis en inzichten over de visuele en non-visuele aspecten van licht, waardoor wij ons onderscheiden in onze ontwerpen. Clearlight creëert unieke lichtontwerpen die niet alleen voldoen aan de hoogste standaarden van lichtkwaliteit, maar ook een sfeervol geheel vormen waarin gezondheid en welzijn worden gecombineerd.

Daglichtverlichtingsoplossingen

Bij ons draait alles om daglichtverlichting. Wij begrijpen de waarde van natuurlijk licht en streven ernaar om dit zo goed mogelijk na te bootsen. Onze daglichtverlichting heeft een hoge kleurweergave-index en een evenwichtige golflengten-verhouding, waardoor het licht zeer dichtbij natuurlijk daglicht staat. Dit zorgt voor een prettige en comfortabele sfeer, waarin kleuren er levensecht uitzien en waarnemen eenvoudiger wordt. Het resultaat? Een verbeterde werkhouding, minder oogvermoeidheid en een algeheel gevoel van welzijn. Daarnaast kan de juiste kleurtemperatuur op het juiste moment ondersteuning bieden aan het natuurlijke slaap-waakritme. Wij maken gebruik van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en streven naar de beste daglichtverlichtingsoplossingen voor onze klanten. Met onze producten haalt u de voordelen van natuurlijk licht naar binnen, op een efficiënte en duurzame manier.

Productontwerp: op maat gemaakte verlichting

De unieke expertises die in 25 jaar ervaring in de verlichtingsmarkt gevormd zijn geven Clearlight unieke mogelijkheden. Dankzij onze unieke expertises kunnen wij elk denkbaar verlichtingsproduct ontwerpen, omzetten naar prototypen en dit produceren. Hierbij vergeten wij wet-en-regelgeving omtrent veiligheid en vermarkten niet. Onze productontwerpen zijn geschikt voor stuks productie van 5 stuks per dag tot 2.000 per dag. Hierbij kunnen wij kleinschalig maatwerk leveren of grootschalige seriematige productie. Ongeacht het te realiseren product, duurzaamheid en lichtkwaliteit zijn het uitgangspunt.

Productontwerp: hergebruik bestaande verlichting

In bepaalde gevallen kan het interessant zijn om bestaande lampen te hergebruiken. Mits de componenten nog minstens 15-20 jaar meegaan, kan het de moeite waard zijn om te onderzoeken wat de ecologische en economische voordelen zijn. Toch moet worden opgemerkt dat hergebruik niet altijd de meest duurzame optie is. Er zijn tal van factoren die van invloed kunnen zijn op de prestaties van een armatuur en het werken met een bestaand product kan mogelijk concessies vereisen die de levensduur of energie-efficiëntie nadelig beïnvloeden. Bovendien gaat de kennis van visuele en niet-visuele effecten van licht vandaag de dag veel verder dan 15 jaar geleden. Daarom is het de vraag of een product- en lichtontwerp dat 15 jaar geleden is gemaakt, voldoende ruimte biedt om te voldoen aan de huidige normen en standaarden.

Duurzame sociale productie van MAX LED Downlights

De productie van de MAX LED Downlights vindt plaats bij Novatec, een sociale werkplaats in Tolbert waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen. Het ontwerp van de MAX LED Downlight is speciaal aangepast zodat het voor zoveel mogelijk werknemers passend is. Het is een van de meest duurzame LED Downlights op de markt vanwege de ongekend hoge energie-efficiëntie, de lange levensduur en de goede recyclebaarheid. Assemblage en poedercoating vinden op hetzelfde terrein plaats om transportbewegingen te minimaliseren en flexibiliteit te maximaliseren.

Environment: de impact van Clearlight op het milieu

Clearlight ontwikkelt haar producten om het best mogelijke te realiseren. Dat betekent dat de ontwikkeling niet gericht is om de directe kosten productiekosten zo laag mogelijk te houden. De ontwikkeling is gericht om de levensduurkosten van het product zo laag mogelijk te houden. Door gebruik te maken van streng geselecteerde LED’s behaalt Clearlight een enorm hoge energie-efficiëntie, prachtig licht en een enorm lange levensduur.

De elektronica van Clearlight is zo ontwikkeld dat de aansturing van de LED’s amper warmteontwikkeling met zich mee brengt. Dit betekent een absoluut bedrijfszeker, stabiel en voorspelbaar product. De toeleveranciers van Clearlight zijn minitieus geselecteerd en is verdeeld in 3 niveaus:
– Poedercoating en behuizing
– Toeleveranciers van componenten
– Assemblage (zie onderdeel Workers)

Deze 3 niveaus worden onderstaand verder uitgediept.

Poedercoating

Een product dat lang mee gaat moet er ook lang goed uitzien. Daarom wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige oppervlaktebehandeling en hoogwaardige coatings. Zo is er een optimale hechting van de coating en het aluminium waardoor de producten er jarenlang als nieuw uit blijven zien. Het assemblage proces en het poedercoaten vinden plaats onder hetzelfde dak. De verschillende componenten worden dus zonder uitstoot intern getransporteerd!

“Dankzij de unieke organisatie waar assemblage en poedercoaten zich onder hetzelfde dak bevinden zijn de transportbewegingen minimaal.”

Toeleveranciers en grondstoffen gebruik

Clearlight kiest heel bewust voor het gebruik van aluminium. Aluminium is een materiaal wat zich uitzonderlijk goed leent voor recycling. Waar plastic alleen bij uiterst strenge selectie gerecycled kan worden (vaak met additieven) is aluminium binnen een gesloten systeem uitermate geschikt voor recycling of zelfs upcycling!

“De gedachte achter het gebruik van aluminium is om de vraag naar nieuwe grondstoffen te verminderen”

Workers, assemblage. Eerlijke beloning

Gezien de internationale aard van de supply chain houdt Clearlight nauw toezicht op de behandeling van het personeel van haar toeleveranciers in het buitenland. Clearlight monitort hier op: de hoogte van de verloning van de medewerkers. Zo veel als mogelijk medewerkers een vast contract bieden. Hoeveel uren er gewerkt worden, hoeveelheid vrije dagen. 2 maal per jaar een bonus op basis van de performance van de onderneming. Sociale verzekeringen  worden betaald door de werkgever.

Het succes van Clearlight wordt hierdoor het succes voor iedereen die meewerkt aan dit succes.

Clearlight, employee owned company

 Clearlight heeft haar product zo ontwikkeld dat het uitermate geschikt is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze afstand kan zowel fysiek, mentaal als juridisch van aard zijn. In het poedercoat proces en in het assemblage proces zijn waar mogelijk de medewerkers van Novatec betrokken.

“Door onze producten zo te ontwikkelen dat deze kwalitatief hoogwaardig geassembleerd kunnen worden -door mensen met een afstand tot arbeidsmarkt- biedt Clearlight nieuwe kansen voor een nieuwe  toekomst.”

Clearlight is employee owned.

Community, Clearlight in haar gemeenschap

Clearlight heeft haar MAX LED Downlights zo ontwikkeld dat deze geschikt zijn voor productie in de sociale werkplaats. Dat houdt bijvoorbeeld in dat de onderdelen berekend zijn op extra mechanische stress. Op deze manier creëert Clearlight economisch waardevol werk voor de lange termijn.

Clearlight wil graag in haar omgeving sponseren. Daar staat  Clearlight open voor sponsoring suggesties in de regio Meppel.

“Duurzaam en impactvol ondernemen doe je niet zo maar. Dit begint met transparantie en verantwoording nemen. Zoiets doe je niet alleen.