Clearlight

Lichtontwerp

De visuele en non-visuele effecten van licht

Hoogwaardig creatief lichtontwerp

Maak vrijblijvend een afspraak met onze lichtontwerpers

Schitterend en innovatief lichtontwerp: de diepgaande invloed van licht

Lichtontwerp en visuele effecten

In de wereld draait alles om licht, en het is dan ook geen verrassing dat mensen volledig afgestemd zijn op dit natuurverschijnsel. Licht reikt diep in ons mentale welzijn, ons immuunsysteem, onze concentratie en zelfs onze haargroei. Echter, licht is niet zomaar een eenvoudige straling. Wat doorgaans als “licht” wordt beschouwd, omvat eigenlijk een reeks elektromagnetische golven binnen een specifieke bandbreedte.

Deze golflengten zijn nauwkeurig afgestemd op de perceptie van het menselijk oog. Maar de invloed van licht strekt zich verder uit dan louter perceptie. Dit fenomeen staat bekend als zowel de visuele als de non-visuele impact van licht.

De visuele effecten worden op hun beurt gevormd door de kwaliteit van het licht zelf. Het perfecte evenwicht en de aanwezigheid van diverse elektromagnetische golflengten spelen hierbij een cruciale rol.

De niet-visuele effecten worden echter vooral gemoduleerd door specifieke golflengten van deze elektromagnetische straling. Hierbij komen zaken kijken als biologische ritmes, humeurregulatie en zelfs hormoonproductie.

Een doordachte aanpak van lichtontwerp kan niet alleen de esthetiek van een ruimte verbeteren, maar ook een diepgaande en positieve invloed uitoefenen op verschillende aspecten van het menselijk leven. Het is een kunst die rekening houdt met zowel de zichtbare als de onzichtbare krachten van licht, met als resultaat een omgeving die niet alleen prachtig is om te zien, maar ook om in te leven.

Hoogwaardig creatief lichtontwerp

Video afspelen
Lichtkwaliteit aan de basis van succes

Aspecten goed lichtontwerp

Waarneming is een prachtig samenspel tussen onze ogen en ons brein. Het bereiken van optimale stimulatie van de receptoren in het oog vormt een sleutelfactor voor het verwezenlijken van uitmuntende waarneming. Deze optimale waarneming draagt op haar beurt bij aan het verminderen van oogvermoeidheid en de daarmee gepaard gaande ongemakken. Enkele veelvoorkomende ongemakken die voortkomen uit oogvermoeidheid zijn:

 

  1. Een gevoel van vitaliteit
  2. Ogen die fris ogen
  3. Scherp en helder zicht ervaren
  4. Het ontbreken van fysieke ongemakken zoals rug-, schouder- en nekpijn
  5. Een verkwikkende afwezigheid van hoofdpijn
  6. Verbeterde concentratie en focus

 

Een doordacht en hoogwaardig lichtontwerp versterkt niet alleen de visuele esthetiek, maar bevordert ook de algehele gezondheid en het welzijn van de gebruikers door optimale visuele behoeften te vervullen

Voordelen daglichtsimulatie

Verbeterde alertheid

Het juiste licht op het juiste moment

Verbeterde slaapkwaliteit

Voldoende daglicht overdag stimuleert circadiaanse ritme

Gereduceerde oogvermoeidheid

Rijk lichtspectrum zorgt voor vereenvoudigde waarneming

Verbeterd welbevinden

Voldoende kwaliteitslicht beïnvloed de stemming positief

Verhoogde productiviteit

Positieve invloed op energie

Scherp waarnemen

Optimale stimulatie van receptoren

Bij Clearlight is jouw project in uitstekende handen. Wij ontzorgen jouw verlichtingsproject van A tot Z. Samen maken wij jouw dromen zichtbaar dankzij onze 3D-visualisatietechnieken. Op basis van weloverwogen keuzes komt jouw verlichtingsproject tot stand. Dankzij onze passie en ervaring gaan wij alleen voor het beste resultaat!

Clearlight zorgt voor maatwerk

Clearlight hoogwaardig creatief lichtontwerp

Van verbeterde nachtrust tot haargroei stimulatie

Daglicht verlichting

Met daglichtverlichting integreert Clearlight actuele inzichten in zowel de visuele als non-visuele dimensies van licht, samen met ambiance, uitstraling en inventiviteit. Door onze onderscheidende lichttechnologie te verenigen met meer dan twee decennia aan lichtontwerpervaring, komen kennis en creativiteit samen in unieke ruimtes vol van beleving en welzijn.

Non-visuele aspecten licht

Van verbeterd welzijn, klachtenvrij werken tot aan een verbeterde nachtrust en haargroei stimulatie. Het juiste licht staat aan de basis van vele voordelen. 

“De unieke licht-technologie van Clearlight combineert diffuus licht met een rijk spectrum van hoge kwaliteit. Hoogstaande lichtoplossingen voor een bereikbare prijs, dat is waar Clearlight voor staat.” 

Hoogwaardige color rendering

Doelgerichte lichtconversie ter stimulatie van mitochondria (670nm)

Perfect samengesteld licht (Black Body Lucus)

Spectrum